Hoe werkt SocialEat?

Via SocialEat kunnen horecazaken verschillende deals aanbieden, die vervolgens gratis te claimen zijn door influencers. Denk bijvoorbeeld aan gratis diners, lunches of cocktails! In ruil voor deze gratis deals plaatsen de influencers content voor deze horecazaken op hun eigen Instagram-kanaal.

Het mes snijdt bij SocialEat aan beiden kanten, want influencers genieten van gratis horeca deals en horecazaken genieten van het grote bereik van de influencers die zij in hun zaak ontvangen!

Wat zijn de voordelen voor influencers?

Gratis uit eten… Wie wil dat nou niet? Bij SocialEat kan je als influencer gratis horeca deals claimen en binnen 28 dagen verzilveren.

Wat zijn de voordelen voor bedrijven?

Groot bereik

Instagram foto’s en story’s van echte influencers bij jouw in de zaak! Jullie zaak zal genoemd worden in de content en vervolgens gedeeld worden met de vele volgers die de influencers hebben. Perfecte reclame en een groot bereik dus… 

 

Extra publiek op gewenste momenten

In een deal zelf aangeven wanneer de influencers hun claim mogen komen verzilveren. Oftewel; jullie bepalen zelf wanneer de influencers langs mogen komen. Zo kunnen jullie op de voor jullie gewenste momenten meer gasten ontvangen. Zo kan hij bijvoorbeeld stoelen vullen op rustige momenten, waarmee je passanten ook nog sneller naar binnen krijgt. Maar je kan er ook juist voor kiezen om de influencers op drukke momenten te ontvangen, om bijvoorbeeld een foto in een volle zaak te verspreiden via Instagram! 

 

Lage ‘reclamekosten’

Een groot bereik met lage kosten… Klinkt goed toch?! Vanaf €0,- heb je al een Basis account en kun je beginnen met het plaatsen van deals. Ontvang de influencers die jouw zaak gaan promoten op Instagram en het enige wat je aan kosten kwijt bent is het gratis diner, de gratis cocktail of wat je dan ook aanbiedt aan de influencers! Wil je het nog groter aanpakken? Kies dan voor een Premium account en ontvang nog meer en nog grotere influencers bij jou in de zaak! 

 

Imago vergroten via influencers 

Influencers zijn niet voor niets influencers. Ze hebben veel volgers, omdat een groot publiek het interessant vindt om deze personen te volgen. Wanneer influencers dus foto’s van jouw zaak verspreiden, draagt dit bij aan een beter imago! Begin met het ontvangen van influencers en geef jouw horecazaak een imago-boost! 

 

Deal makkelijk en snel te plaatsen

Binnen een paar minuten is een deal geplaatst en kunnen influencers beginnen met het claimen van jouw deal. Volg de eenvoudige stappen op het formulier en kies voor de juiste beloning en een geschikte tegenprestatie voor de influencers. In je persoonlijke account kun je altijd alle deals en claims gemakkelijk terugvinden.

 

Tijdsbesparing

Het vergroten van naamsbekendheid en het imago van een horecazaak vraagt vaak veel tijd. Via SocialEat kun je snel een deal plaatsen en het promoten van jouw horecazaak zal uit handen genomen worden door de influencers die jouw deals gaan claimen! 

In welke steden is SocialEat te gebruiken?

SocialEat is op dit moment te gebruiken in: Alle steden

Wanneer er een volgende stad live zal gaan maken wij dit kenbaar op het platform.

Ook zullen horecabedrijven die zich hebben gevestigd in een stad welke op kort termijn live zal gaan en al een SocialEat account hebben, hierover tijdig een bericht per mail ontvangen.

Hoe claim je een deal?

Een deal claimen kan een influencer alleen doen wanneer hij/zij een persoonlijk-account heeft en is ingelogd op SocialEat en voldoende sterren (minimaal 1000 volgers op Instagram) heeft om de desbetreffende deal te claimen. Sterren worden toegekend vanaf minimaal 1K volgers op Instagram. Het bedrijf bepaalt bij het plaatsen van een deal hoeveel sterren een influencer minimaal moet hebben om de deal te kunnen claimen. 

Wanneer een influencer een deal heeft geclaimd, krijgt zowel de influencer als bedrijf hier gelijk bericht over per mail en in de inbox binnen het SocialEat account.

Hoe verzilver je als influencer een deal?

Bij binnenkomst geeft de influencer aan dat hij/zij komt via SocialEat en een deal komt verzilveren welke hij/zij heeft geclaimd.

Tijdens het genieten van de deal maakt de influencer content welke is gevraagd door het bedrijf als ‘’tegenprestatie’’ in ruil voor de gratis deal. De influencer dient de content zorgvuldig te plaatsen voor vertrek

Een deal verzilveren moet altijd binnen 28-dagen nadat de influencer de deal heeft geclaimd. Met uitzondering op deals waarbij de ondernemer heeft aangegeven dat de deal alleen op een ‘’specifieke datum’’ kan worden verzilverd. 

Wanneer een deal alleen op een ‘’specifieke dag’’ kan worden verzilverd zoals bijvoorbeeld alleen op vrijdag of zaterdagen, moet de influencer er rekening mee houden dat dit altijd binnen 28-dagen moet gebeuren!

Hoe moet een deal worden afgerond?

Een deal afronden gebeurd nadat de influencer de content heeft geplaatst op zijn/haar Instagram-account en dit heeft laten zien aan het bedrijf. Om de deal goed af te ronden moet de influencer de QR-code van het bedrijf scannen. Influencer moet eerst ingelogd zijn op het SocialEat-account en scant daarna met zijn/haar smartphone de QR-code. Vervolgens klik je op de link bovenin je scherm en de deal wordt afgerond. 

Hiervoor gebruik je via IOS gewoon direct de ‘’normale’’ camera functie en klik je vervolgens op de link bovenin. Via Android open je eerst de app welke bedoeld is om een QR-code te scannen. 

Mocht het scannen van de QR-code niet mogelijk zijn, dan kan de influencer een alternatieve code invoeren wanneer hij/zij naar ‘’claims’’ gaat en vervolgens klikt op ‘’deal afronden’’ hier kan de influencer de alternatieve-code invoeren. Het bedrijf vind de ‘’alternatieve-code onder QR-code in het menu van het persoonslijke SocialEat-account.

Hoeveel personen mag de influencer gratis meenemen?

Omdat SocialEat het gebruik en het creëren van bereik op een sociale manier wil laten verlopen, zijn alle deals altijd voor de influencer en minimaal +1 persoon. Het bedrijf bepaalt bij het plaatsen van een deal hoeveel personen de influencer extra mag meenemen met een maximum van +5 personen. Elk persoon heeft recht op dezelfde deal. Alleen de influencer welke de deal heeft geclaimd dient te voldoen aan de gestelde ‘’tegenprestatie’’

Het is altijd mogelijk om als influencer alleen te komen. Wanneer er gereserveerd moet worden voor een deal geeft de influencer altijd het aantal personen door. Een influencer mag nooit meer personen laten profiteren van een deal dan maximaal is aangegeven.

Is SocialEat echt gratis te gebruiken voor horeca en influencer?

Ja, bij SocialEat kan een influencer gratis horecadeals claimen en deze vervolgens zonder enige kosten verzilveren. Voor horecabedrijven hebben wij twee verschillende accounts, namelijk een Basis-account welke volledig gratis te gebruiken is. Voor bedrijven die een deal bijvoorbeeld vaker wil laten claimen en meer bereik terug willen zien is er ook een Premium-account. Meer info over onze pakketten kun je hier bekijken.

Wat kost het plaatsen van een deal?

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen.

Wat zijn de verschillen in sterren?

Influencers worden bij SocialEat onderverdeeld op basis van sterren, die worden bepaald door het aantal Instagram volgers die via een automatisch systeem de hele dag door uitgelezen worden. De horeca ondernemers bepalen per deal zelf hoeveel sterren een influencer minimaal moet hebben om de deal te claimen. 

Bekijk hier het sterren systeem

Wat als de influencer de deal niet op tijd verzilverd?

Een deal verzilveren moet altijd binnen 28-dagen nadat de influencer de deal heeft geclaimd. Met uitzondering op deals waarbij de ondernemer heeft aangegeven dat de deal alleen op een ‘’specifieke datum’’ kan worden verzilverd. 

Wanneer een deal alleen op een ‘’specifieke dag’’ kan worden verzilverd zoals bijvoorbeeld alleen op vrijdag of zaterdagen, moet de influencer er rekening mee houden dat dit altijd binnen 28-dagen moet gebeuren! 

Mocht de deal niet op tijd zijn verzilverd kan het bedrijf contact opnemen met de influencer indien gewenst. Het telefoonnummer van de influencer staat vermeld in het bericht ‘’Deal geclaimd’’.

Wat zijn de spelregels?

Om de spelregels te bekijken ga je naar: Spelregels

Welke voorwaarden mag een bedrijf stellen in een deal?

Het horecabedrijf kan de volgende voorwaarden per deal aan de influencer stellen:

  • Te claimen vanaf; Hier wordt aangegeven aan hoeveel sterren/volgers de influencer minimaal moet voldoen om de deal te mogen claimen.
  • Tegenprestatie; Welke content moet de influencer plaatsen op zijn/haar Instagram-account; 1 foto, 1 story of beide
  • Tag bedrijf; De influencer tagt het Instagram bedrijfsaccount in de foto

Wanneer reserveren voor een deal?

Bij elke deal geeft het bedrijf aan of reserveren verplicht is Ja of Nee.

Wanneer reserveren voor het verzilveren van een deal verplicht is, dient de influencer dit zelf binnen maximaal 5 dagen te doen. Via de website van het bedrijf is te vinden op welke manier reserveren dient plaats te vinden.

SocialEat is niet verantwoordelijk voor het op tijd reserveren van de deal.

Wat is het verschil tussen Basis en Premium accounts voor bedrijven?

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. 

 

Als horecaondernemer kan je kiezen tussen een Basis account of een Premium account. Probeer SocialEat gratis uit met een Basis account en ga voor het echte marketing succes voor een Premium account.

Wat kost een Premium account voor bedrijven?

Een Basis account is gratis en een Premium account kost €149,- per maand.

 

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen.

Wordt er rekening gehouden met ‘neppe volgers’ op Instagram?

SocialEat hecht veel waarde aan de tevredenheid van zowel de aangemelde horeca ondernemers als influencers. Bij SocialEat checken wij dus ook zorgvuldig de Instagram-accounts van de influencers die zich bij ons aanmelden, om zo onder andere gebruikers met veel gekochte volgers uit te sluiten.

Er is een afspraak niet nagekomen door bedrijf/influencer. Wat nu?

Als het bedrijf de gratis deal niet wil laten doorgaan vanwege onvoldoende overeenkomst van de voorwaarden, dan dient de influencer de kosten voor het nuttigen van de deal alsnog voor eigen rekening te nemen. De prijs wordt bepaald middels de op dat moment geldende prijslijst van bedrijf/restaurant. De influencer dient de content per direct te verwijderen van zijn/haar social media account.

Bedrijf/restaurant mag de content “reposten” (zie privacy policy). Dit houdt in dat je toestemming geeft dat bedrijven de gemaakte content door influencer mogen plaatsen.

Heb je nog meer vragen, kijk dan op een van de volgende pagina’s. Ook kun je altijd contact met ons opnemen door ons een persoonlijk bericht te sturen op onze contactpagina.

Hoe werkt SocialEat?

Via SocialEat kunnen horecazaken verschillende deals aanbieden, die vervolgens gratis te claimen zijn door influencers. Denk bijvoorbeeld aan gratis diners, lunches of cocktails! In ruil voor deze gratis deals plaatsen de influencers content voor deze horecazaken op hun eigen Instagram-kanaal.

Het mes snijdt bij SocialEat aan beiden kanten, want influencers genieten van gratis horeca deals en horecazaken genieten van het grote bereik van de influencers die zij in hun zaak ontvangen!

Wat zijn de voordelen voor influencers?

Gratis uit eten… Wie wil dat nou niet? Bij SocialEat kan je als influencer gratis horeca deals claimen en binnen 28 dagen verzilveren.

Wat zijn de voordelen voor bedrijven?

Groot bereik

Instagram foto’s en story’s van echte influencers bij jouw in de zaak! Jullie zaak zal genoemd worden in de content en vervolgens gedeeld worden met de vele volgers die de influencers hebben. Perfecte reclame en een groot bereik dus… 

 

Extra publiek op gewenste momenten

In een deal zelf aangeven wanneer de influencers hun claim mogen komen verzilveren. Oftewel; jullie bepalen zelf wanneer de influencers langs mogen komen. Zo kunnen jullie op de voor jullie gewenste momenten meer gasten ontvangen. Zo kan hij bijvoorbeeld stoelen vullen op rustige momenten, waarmee je passanten ook nog sneller naar binnen krijgt. Maar je kan er ook juist voor kiezen om de influencers op drukke momenten te ontvangen, om bijvoorbeeld een foto in een volle zaak te verspreiden via Instagram! 

 

Lage ‘reclamekosten’

Een groot bereik met lage kosten… Klinkt goed toch?! Vanaf €0,- heb je al een Basis account en kun je beginnen met het plaatsen van deals. Ontvang de influencers die jouw zaak gaan promoten op Instagram en het enige wat je aan kosten kwijt bent is het gratis diner, de gratis cocktail of wat je dan ook aanbiedt aan de influencers! Wil je het nog groter aanpakken? Kies dan voor een Premium account en ontvang nog meer en nog grotere influencers bij jou in de zaak! 

 

Imago vergroten via influencers 

Influencers zijn niet voor niets influencers. Ze hebben veel volgers, omdat een groot publiek het interessant vindt om deze personen te volgen. Wanneer influencers dus foto’s van jouw zaak verspreiden, draagt dit bij aan een beter imago! Begin met het ontvangen van influencers en geef jouw horecazaak een imago-boost! 

 

Deal makkelijk en snel te plaatsen

Binnen een paar minuten is een deal geplaatst en kunnen influencers beginnen met het claimen van jouw deal. Volg de eenvoudige stappen op het formulier en kies voor de juiste beloning en een geschikte tegenprestatie voor de influencers. In je persoonlijke account kun je altijd alle deals en claims gemakkelijk terugvinden.

 

Tijdsbesparing

Het vergroten van naamsbekendheid en het imago van een horecazaak vraagt vaak veel tijd. Via SocialEat kun je snel een deal plaatsen en het promoten van jouw horecazaak zal uit handen genomen worden door de influencers die jouw deals gaan claimen! 

In welke steden is SocialEat te gebruiken?

SocialEat is op dit moment te gebruiken in: Rotterdam

Wanneer er een volgende stad live zal gaan maken wij dit kenbaar op het platform.

Ook zullen horecabedrijven die zich hebben gevestigd in een stad welke op kort termijn live zal gaan en al een SocialEat account hebben, hierover tijdig een bericht per mail ontvangen.

Hoe claim je een deal?

Een deal claimen kan een influencer alleen doen wanneer hij/zij een persoonlijk-account heeft en is ingelogd op SocialEat en voldoende sterren (minimaal 1000 volgers op Instagram) heeft om de desbetreffende deal te claimen. Sterren worden toegekend vanaf minimaal 1K volgers op Instagram. Het bedrijf bepaalt bij het plaatsen van een deal hoeveel sterren een influencer minimaal moet hebben om de deal te kunnen claimen. 

Wanneer een influencer een deal heeft geclaimd, krijgt zowel de influencer als bedrijf hier gelijk bericht over per mail en in de inbox binnen het SocialEat account.

Hoe verzilver je als influencer een deal?

Bij binnenkomst geeft de influencer aan dat hij/zij komt via SocialEat en een deal komt verzilveren welke hij/zij heeft geclaimd.

Tijdens het genieten van de deal maakt de influencer content welke is gevraagd door het bedrijf als ‘’tegenprestatie’’ in ruil voor de gratis deal. De influencer dient de content zorgvuldig te plaatsen voor vertrek

Een deal verzilveren moet altijd binnen 28-dagen nadat de influencer de deal heeft geclaimd. Met uitzondering op deals waarbij de ondernemer heeft aangegeven dat de deal alleen op een ‘’specifieke datum’’ kan worden verzilverd. 

Wanneer een deal alleen op een ‘’specifieke dag’’ kan worden verzilverd zoals bijvoorbeeld alleen op vrijdag of zaterdagen, moet de influencer er rekening mee houden dat dit altijd binnen 28-dagen moet gebeuren!

Hoe moet een deal worden afgerond?

Een deal afronden gebeurd nadat de influencer de content heeft geplaatst op zijn/haar Instagram-account en dit heeft laten zien aan het bedrijf. Om de deal goed af te ronden moet de influencer de QR-code van het bedrijf scannen. Influencer moet eerst ingelogd zijn op het SocialEat-account en scant daarna met zijn/haar smartphone de QR-code. Vervolgens klik je op de link bovenin je scherm en de deal wordt afgerond. 

Hiervoor gebruik je via IOS gewoon direct de ‘’normale’’ camera functie en klik je vervolgens op de link bovenin. Via Android open je eerst de app welke bedoeld is om een QR-code te scannen. 

Mocht het scannen van de QR-code niet mogelijk zijn, dan kan de influencer een alternatieve code invoeren wanneer hij/zij naar ‘’claims’’ gaat en vervolgens klikt op ‘’deal afronden’’ hier kan de influencer de alternatieve-code invoeren. Het bedrijf vind de ‘’alternatieve-code onder QR-code in het menu van het persoonslijke SocialEat-account.

Hoeveel personen mag de influencer gratis meenemen?

Omdat SocialEat het gebruik en het creëren van bereik op een sociale manier wil laten verlopen, zijn alle deals altijd voor de influencer en minimaal +1 persoon. Het bedrijf bepaald bij het plaatsen van een deal hoeveel personen de influencer extra mag meenemen met een maximum van +5 personen. Elk persoon heeft recht op dezelfde deal. Alleen de influencer welke de deal heeft geclaimd dient te voldoen aan de gestelde ‘’tegenprestatie’’

Het is altijd mogelijk om als influencer alleen te komen. Wanneer er gereserveerd moet worden voor een deal geeft de influencer altijd het aantal personen door. Een influencer mag nooit meer personen laten profiteren van een deal dan maximaal is aangegeven.

Is SocialEat echt gratis te gebruiken voor horeca en influencer?

Ja, bij SocialEat kan een influencer gratis horecadeals claimen en deze vervolgens zonder enige kosten verzilveren. Voor horecabedrijven hebben wij twee verschillende accounts, namelijk een Basis-account welke volledig gratis te gebruiken is. Voor bedrijven die een deal bijvoorbeeld vaker wil laten claimen en meer bereik terug willen zien is er ook een Premium-account. Meer info over onze pakketten kun je hier bekijken.

Wat kost het plaatsen van een deal?

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen.

Wat zijn de verschillen in sterren?

Influencers worden bij SocialEat onderverdeeld op basis van sterren, die worden bepaald door het aantal Instagram volgers die via een automatisch systeem de hele dag door uitgelezen worden. De horeca ondernemers bepalen per deal zelf hoeveel sterren een influencer minimaal moet hebben om de deal te claimen. 

Bekijk hier het sterren systeem

Wat als de influencer de deal niet op tijd verzilverd?

Een deal verzilveren moet altijd binnen 28-dagen nadat de influencer de deal heeft geclaimd. Met uitzondering op deals waarbij de ondernemer heeft aangegeven dat de deal alleen op een ‘’specifieke datum’’ kan worden verzilverd. 

Wanneer een deal alleen op een ‘’specifieke dag’’ kan worden verzilverd zoals bijvoorbeeld alleen op vrijdag of zaterdagen, moet de influencer er rekening mee houden dat dit altijd binnen 28-dagen moet gebeuren! 

Mocht de deal niet op tijd zijn verzilverd kan het bedrijf contact opnemen met de influencer indien gewenst. Het telefoonnummer van de influencer staat vermeld in het bericht ‘’Deal geclaimd’’.

Wat zijn de spelregels?

Om de spelregels te bekijken ga je naar: Spelregels

Welke voorwaarden mag een bedrijf stellen in een deal?

Het horecabedrijf kan de volgende voorwaarden per deal aan de influencer stellen:

  • Te claimen vanaf; Hier wordt aangegeven aan hoeveel sterren/volgers de influencer minimaal moet voldoen om de deal te mogen claimen.
  • Tegenprestatie; Welke content moet de influencer plaatsen op zijn/haar Instagram-account; 1 foto, 1 story of beide
  • Tag bedrijf; De influencer tagt het Instagram bedrijfsaccount in de foto

Wanneer reserveren voor een deal?

Bij elke deal geeft het bedrijf aan of reserveren verplicht is Ja of Nee.

Wanneer reserveren voor het verzilveren van een deal verplicht is, dient de influencer dit zelf binnen maximaal 5 dagen te doen. Via de website van het bedrijf is te vinden op welke manier reserveren dient plaats te vinden.

SocialEat is niet verantwoordelijk voor het op tijd reserveren van de deal.

Wat is het verschil tussen Basis en Premium accounts voor bedrijven?

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. 

 

Als horecaondernemer kan je kiezen tussen een Basis account of een Premium account. Probeer SocialEat gratis uit met een Basis account en ga voor het echte marketing succes voor een Premium account.

Wat kost een Premium account voor bedrijven?

Een Basis account is gratis en een Premium account kost €149,- per maand.

 

Met een Basis account kun je kosteloos elke 28 dagen een deal plaatsen en maximaal 3 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen. Met een Premium account kun je elke 28 dagen 5 deals plaatsen en per deal tot maximaal 10 influencers op verschillende tijdstippen ontvangen.

Wordt er rekening gehouden met ‘neppe volgers’ op Instagram?

SocialEat hecht veel waarde aan de tevredenheid van zowel de aangemelde horeca ondernemers als influencers. Bij SocialEat checken wij dus ook zorgvuldig de Instagram-accounts van de influencers die zich bij ons aanmelden, om zo onder andere gebruikers met veel gekochte volgers uit te sluiten.

Er is een afspraak niet nagekomen door bedrijf/influencer. Wat nu?

Als het bedrijf de gratis deal niet wil laten doorgaan vanwege onvoldoende overeenkomst van de voorwaarden, dan dient de influencer de kosten voor het nuttigen van de deal alsnog voor eigen rekening te nemen. De prijs wordt bepaald middels de op dat moment geldende prijslijst van bedrijf/restaurant. De influencer dient de content per direct te verwijderen van zijn/haar social media account.

Bedrijf/restaurant mag de content “reposten” (zie privacy policy). Dit houdt in dat je toestemming geeft dat bedrijven de gemaakte content door influencer mogen plaatsen. 

Heb je nog meer vragen, kijk dan op een van de volgende pagina’s. Ook kun je altijd contact met ons opnemen door ons een persoonlijk bericht te sturen op onze contactpagina.